Pagini

12 iun. 2024

Geoparcul aspirant UNESCO Oltenia de sub Munte/ Filmul de promovare realizat de Charlie Ottley și info conexe



Filmul de promovare realizat de Charlie Ottley, în colaborare cu Asociația Kogayon și susținut de BRD - sursa.

Geoparcul aspirant UNESCO Oltenia de sub Munte

Asociația Kogayon a început oficial demersurile pentru obținerea satutului de Geoparc UNESCO pentru Oltenia de sub Munte în iunie 2020, prin transmiterea la UNESCO a scrisorii de intenție, candidatură susținută de către Comisia Națională a României pentru UNESCO și cei 60 de parteneri ai proiectului.
Câteva date despre Geoparcul aspirant UNESCO Oltenia de sub Munte:Suprafața: 635,6 kilometri pătrați
Pe teritoriul a 6 localități din județul Vâlcea (Vaideeni, Horezu, Costești, Bărbătești, Stoenești și Băile Olănești), în care sunt 41 de sate
Populația: 24.366 locuitori
Alte 11 localități cu 33.695 locuitori direct impactate pozitiv
18 arii naturale protejate: un parc național suprapus cu două situri Natura 2000 și 15 rezervații naturale
40 de geosituri (geologice și geomorfologice)
65 situri culturale și pentru biodiversitate - integral la această această legătură.


&&&
Grupul public FB Oltenia de sub Munte - geoparc aspirant UNESCO


&&&
Imagini de la lansarea filmului Discover Oltenia, București, 6 iunie, Muzeul Țăranului Român


&&&
Florin Stoican, director Geoparc, în 8 iunie a.c.:

𝘿𝙞𝙨𝙘𝙤𝙫𝙚𝙧 𝙊𝙡𝙩𝙚𝙣𝙞𝙖, 𝙙𝙞𝙨𝙥𝙤𝙣𝙞𝙗𝙞𝙡 𝙤𝙣𝙡𝙞𝙣𝙚!
După o avanpremieră la Horezu și o premieră la București, filmul 𝘿𝙞𝙨𝙘𝙤𝙫𝙚𝙧 𝙊𝙡𝙩𝙚𝙣𝙞𝙖 este acum disponibil și online!
Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut până acum și vă invităm să continuați să ne susțineți.
Acum avem un produs de top pentru promovarea zonei, depinde de noi toți ce facem cu el.
Filmul se difuzează deja la televiziuni (azi a fost la TVR) dar fiecare vizionare, comentariu și distribuire contează!
𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐟𝐢𝐥𝐦: 𝘿𝙞𝙨𝙘𝙤𝙫𝙚𝙧 𝙊𝙡𝙩𝙚𝙣𝙞𝙖 este realizat de Charlie Ottley, pentru promovarea Oltenia de sub Munte - geoparc aspirant U N E S C O. Este rodul muncii în care Charlie, care este și ambasador al Geoparcului Oltenia de sub Munte, prezintă lumii întregi cele mai prețioase comori ale regiunii: rezervații naturale, situri geologice, peșteri, chei, păduri virgine, floră și faună, monumente, tradiții, obiceiuri, comunitatea locală, activități sportive și recreative într-un context ecoturistic.
Distribuiți povestea Olteniei de sub Munte! - și aici, linkul către film linkul către film


&&&



Florin Stoican în 28 octombrie 2003: "Am început filmările și producția pentru un film dedicat Olteniei de sub Munte cu echipa lui Charlie Ottley."
Sincer, nu mă așteptam ca asta să fie o știre. Filmul da, mă aștept să fie senzație, dar un simplu anunț al începerii lui nu. Dar acest simplu anunț a avut sute de aprecieri, comentarii și distribuiri, reacții în presa locală.
Am mai zis că ce a făcut și face Charlie prin Wild Carpathia, Flavours of Romania și multe altele mai nevăzute pentru promovarea României frumoase, nu au făcut toți politicienii noștri și aututoritățile la un loc.
Asta e în primul rând pentru că el percepe, înțelege și apreciază adevăratele valori ale României, anume natura, cultura și oamenii ei minunați, mai bine decât cei mai mulți dintre români. Și în plus față de aceștia, el mai și face ceva pentru ele.
Dar ce mi-a plăcut cel mai mult zilele astea când i-am fost ghid prin Oltenia de sub Munte, a fost căldura lui umană. A fost recunoscut peste tot pe unde-am umblat și de la săteni la primar, de la turiști la muncitori, a stat cu toți de vorbă, a făcut fotografii cu toți care au dorit și le-a transmis direct sau indirect să-și iubească și prețuiască valorile locale.
Cred că românii ar trebui să ajungă să-și iubească țara cel puțin la fel de mult ca străinii care au ajuns să ne-o iubească și care vor să ne ajute să învățăm să ne-o iubim, cel puțin prin a nu repeta greșelile din țările lor.
Și da, colaborarea noastră cu Charlie pentru Oltenia de sub Munte depășește cadrul realizării unui film frumos și o să mai auziți de el și-o să-l mai întâlniți pe-aici, pentru că el iubește regiunea și rezonează cu ce facem și vrem să facem aici prin Geoparcul Oltenia de sub Munte.



Florin Stoican în: 29 aprilie a.c: După ce din toamnă până-n primăvară i-am călăuzit pe Charlie Ottley și echipa lui prin Oltenia de sub Munte, acum am mers noi la el acasă.
În jurul unui ceaun cu gulaș unguresc, preparat de englezi, munteni, moldoveni și olteni, cu un pahar de Crâmpoșie oltenească, sub florile mărului abia înflorit în curte, am văzut primul montaj al filmului dedicat Oltenia de sub Munte - geoparc aspirant U N E S C O.
Am trecut prin script, interviuri, traduceri și multe secvențe filmate.
Cu emoții foarte mari vă anunț că vom avea un film fabulos, care arată ce are mai frumos Oltenia de sub Munte, realizat cu migală și pasiune de echipa lui Charlie și prezentat de Charlie, prietenul și ambasadorul Olteniei de sub Munte.
Abia așteptăm să vă arătăm filmul!

&&&

Ce este un Geoparc ?

«Conceptul de Geoparc și condițiile pentru constituirea sa au fost lansate în 1998 de către UNESCO :

-Un Geoparc este un teritoriu bine delimitat geografic ,care cuprinde situri geologice cu valoare științifică și/sau estetica deosebită .

-Alături de siturile geologice, regiunea trebuie sa cuprindă si locuri cu valoare deosebita de alta natura, arheologica, ecologica , istorica și culturala.

-Toate siturile dintr-un Geoparc trebuie protejate și puse în valoare printr-un sistem unitar de management integrat.

-Un Geoparc este administrat de către o autoritate desemnată la nivelul statului pe teritoriul căruia se află, in sarcina căreia se va afla elaborarea planul de management al Geoparcului și urmărirea îndeplinirii acestuia.» - mai multe, la această legătură.

&&&

Ce este UNESCO?

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) este o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite (ONU) care vizează promovarea păcii și securității mondiale prin cooperarea internațională în educație, științe și cultură. Are 193 de state membre și 11 membri asociați, precum și parteneri din sectorul neguvernamental, interguvernamental și privat. Cu sediul în Paris, Franța, UNESCO are 53 de birouri regionale și 199 de comisii naționale care îi facilitează mandatul global.

UNESCO a fost fondată în 1945 ca succesor al Comitetului internațional pentru cooperare intelectuală al Societății Națiunilor. Constituția sa stabilește obiectivele agenției, structura de guvernare și cadrul de funcționare. Misiunea fondatoare a UNESCO, care a fost modelată de cel de-al doilea război mondial, este de a promova pacea, dezvoltarea durabilă și drepturile omului, facilitând colaborarea și dialogul între națiuni. Acesta urmărește acest obiectiv prin cinci domenii majore ale programului: educație, științe naturale, științe sociale / umane, cultură și comunicare / informare. UNESCO sponsorizează proiecte care îmbunătățesc alfabetizarea, asigură instruire tehnică și educație, avansează știința, protejează mass-media independente și libertatea presei, păstrează istoria regională și culturală și promovează diversitatea culturală. - integral această legătură.


_______
#OlteniadesubMunte #OlteniadesubMunteGeoparcUNESCO
#PatrimoniuNatural
#PatrimoniuCultural #discoveroltenia #memoriesicunoasterelocalaValcea
#memoriavalceana #istorielocala #mostenireculturala #Valcea #Educație #Valceaculturalheritage #Valceaculturalmemory #istorielocalavalcea #bibliotecivalcene


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu